---

Werkgroep Integratie Gehandicapten


De WIG is een Nijmeegse belangenorganisatie voor mensen met een lichamelijke functiebeperking. De WIG is onderdeel van het Zelfregiecentrum Nijmegen.

Gastlessen in het onderwijs

Het Onderwijsproject draagt zorg voor actieve en boeiende gastlessen op (basis)scholen en beroepsopleidingen over het leven met een handicap. Al jaren doen wij een tal van scholen in Nijmegen aan om voorlichtingen te geven.
Dit voorlichten doet het project met behulp van verschillende methoden, ook afhankelijk van het niveau van de opleiding.

We hebben een ruime keuze aan werkvormen, die ook in de vorm van een ‘menukaart’ kan worden aangeboden. In een menukaart staan verschillende soorten voorlichtingen genoemd. Deze kunnen apart worden gekozen, of er kan een combinatie worden gemaakt van verschillende werkvormen.

Zo kunt u denken aan: ervaringstochten waarbij mensen in een rolstoel of met blindenstok verschillende opdrachten moeten uitvoeren. Of wat dacht u van geuren en vormen herkennen in onze speciale geur- en voelzakjes? Maar ook kan er worden gekozen voor eigen verhalen van mensen met een beperking. De nadruk ligt op wat zij tegenkomen in het dagelijks leven, en wat hun mogelijkheden zijn. Er is na afloop een geruime gelegenheid om vragen te stellen.

Wij gaan graag het gesprek met scholen aan om te kijken welke voorlichting bij uw klas past! Heeft u interesse in een gastles van onze gastdocenten? Neem dan gerust contact op met de WIG, dan presenteren wij u een perfect op maat gemaakte gastles!